Languedoc-Roussillon, gelegen aan de zonnige kust van Zuid-Frankrijk, staat bekend om zijn adembenemende landschappen, historische charme en natuurlijk, zijn schitterende stranden. Of je nu op zoek bent naar rustige baaien, uitgestrekte zandstranden of pittoreske kustplaatsen, Languedoc-Roussillon heeft voor elk wat wils. Hier ontdek je de vijf mooiste stranden die deze betoverende regio te bieden heeft.

  1. Plage de l’Espiguette, Le Grau-du-Roi

Gelegen in het natuurreservaat van Camargue, biedt Plage de l’Espiguette een ongerept stukje paradijs. Dit uitgestrekte strand strekt zich kilometers uit langs de Middellandse Zee en wordt omgeven door duinen en wilde vegetatie. Ideaal voor natuurliefhebbers en rustzoekers, dit strand staat bekend om zijn ongerepte schoonheid en helderblauwe water.

  1. Plage de la Corniche, Sète

Sète, ook wel het ‘Venetië van Languedoc’ genoemd, herbergt het charmante Plage de la Corniche. Dit strand biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en de omliggende heuvels. Met fijn goudkleurig zand en kalme wateren is dit een favoriet onder gezinnen en zonaanbidders. De levendige boulevard langs het strand nodigt uit tot ontspannen wandelingen en het proeven van lokale lekkernijen.

  1. Plage des Chalets, Gruissan

Voor een unieke strandervaring moet je Plage des Chalets in Gruissan bezoeken. Dit schilderachtige strand wordt gekenmerkt door kleurrijke houten huisjes die op palen boven het zand staan. Deze unieke setting geeft het gevoel van een idyllisch vissersdorp en biedt een perfecte omgeving voor foto’s en ontspanning. Wil je je vakantie helemaal speciaal maken? Dan raden we je aan om een camping Languedoc-Roussillon aan zee te boeken!

  1. Plage de la Grande Cosse, Fleury

Voor degenen die op zoek zijn naar een afgelegen en natuurlijke omgeving, is Plage de la Grande Cosse een verborgen juweeltje. Omringd door weelderige duinen en pijnbomen, biedt dit rustige strand een oase van sereniteit. Het ondiepe water maakt het ook geschikt voor gezinnen met kleine kinderen.

  1. Plage de Saint-Pierre-la-Mer, Fleury

Plage de Saint-Pierre-la-Mer, gelegen in de buurt van Narbonne, is een bruisend strand met een ontspannen sfeer. Met zijn gezellige boulevard, levendige markten en diverse strandactiviteiten is dit de perfecte plek voor een dag vol plezier en ontspanning. De fijne zandstranden strekken zich uit langs de kust, waardoor er voldoende ruimte is voor zonnebaden en spelen.

Of je nu kiest voor de ongerepte schoonheid van Plage de l’Espiguette, de charme van Plage des Chalets, of de gezelligheid van Plage de Saint-Pierre-la-Mer, de stranden van Languedoc-Roussillon beloven een onvergetelijke ervaring aan de Middellandse Zee. Elke locatie heeft zijn eigen unieke karakter en draagt bij aan de betovering van deze prachtige regio in Zuid-Frankrijk. Ga op ontdekkingstocht, laat de zeebries je zorgen wegvoeren en geniet van de natuurlijke pracht die Languedoc-Roussillon te bieden heeft.