Wordt de stress van het stadsleven je te veel? Of misschien ben je op zoek naar dat volgende buitenavontuur? Wat je reden ook mag zijn, misschien is het tijd om je koffers te pakken en je opnieuw met de natuur te verbinden door op een kampeertrip te gaan.

Of je nu voor het eerst gaat kamperen of gewoon op zoek bent naar nieuwe kampeeractiviteiten om te doen, we hebben een kampeer bucket list samengesteld die je een bevredigende ervaring zal geven voor je volgende kampeertrip.

 1. Bellen blazen

Bellen blazen is iets waar je bij kamperen misschien niet meteen aan denkt, maar het is een eenvoudige manier om wat plezier te hebben, vooral als je kinderen bij je hebt.
Het is gemakkelijk om je eigen bellenmix te maken, en voor wat extra plezier neem je een paar van deze bellenpistolen mee! Vergeet alleen niet de bellen weg te blazen van andere tenten en kampeerders.

 1. Bouw een zandkasteel

Als je gaat kamperen bij of op een strand, maak dan handig gebruik van je creativiteit terwijl je een kleurtje krijgt.

 1. Kamperen in een camper

Campers (niet te verwarren met motorhomes) zijn een geweldige manier om in je eigen tempo rond te reizen en te kamperen, om te verkennen waar je wilt en wanneer je wilt.
In tegenstelling tot auto’s kunnen ze meer mensen herbergen en hebben ze basisvoorzieningen zoals een bed, een koelkast, een kookplaat, een douche, en meer.

 1. Kampeer op het strand

Er gaat niets boven genieten van de nacht op het strand (en het eten van s’mores!). Van het opzetten van het kamp tot het vertellen van verhalen rond het vuur, het zal allemaal een geweldige bindingservaring zijn.
Tip: Kleine camping Ardennen langs rivier

 1. Kampeer elk jaar op een nieuwe plek

Het kan gemakkelijk zijn om in een sleur te blijven steken door elk jaar op dezelfde camping te kamperen, maar waarom zou je niet eens iets nieuws proberen? Wie weet vind je wel je nieuwe favoriete plekje.

 1. Vang een vis

Een kampeer bucket list is nooit compleet zonder een van de meest favoriete buitenbezigheden in de Verenigde Staten: vissen! Ja, het vereist vaardigheid en geduld, maar het gevoel van voldoening na het aan de haak slaan van een vis loont de moeite meer dan.

 1. Vang vuurvliegjes

Buiten zijn is een geweldige gelegenheid om verschillende soorten wilde dieren en insecten te zien. Afhankelijk van waar je kampeert en of de plaats het toelaat, kun je proberen wat vuurvliegjes te vangen als de avond valt.
Zorg er natuurlijk voor dat je ze daarna ’s avonds weer vrijlaat.

 1. Klim in een boom

In een boom klimmen is een van die dingen om te doen tijdens het kamperen die leuk zijn, hoe jong of oud je ook bent. Zorg er alleen voor dat je het veilig doet!

 1. Begin een verzameling natuurvoorwerpen

De natuur is gevuld met wonderlijke dingen die wachten om ontdekt te worden door wie nieuwsgierig genoeg is. Het verzamelen van natuurvoorwerpen zoals dorre bladeren, dennenappels, paddenstoelen, en dergelijke werkt geweldig als souvenir om je kamperen mee te herinneren.

 1. Bewaar souvenirs voor een plakboek

Als je een plakboek hebt of je graag in de hobby van het scrapbooken verdiept, kun je er de voorwerpen in doen die je tijdens je kampeertocht verzamelde als memorabilia. Pamfletten, wandelkaarten en blaadjes zouden mooie toevoegingen zijn!

 1. Kook smakelijk kampvoedsel

We zijn allemaal dol op het kauwen op een of ander favoriet kampeervoedsel zoals eieren, hamburgers, of hotdogs. Maar af en toe is het leuk om het palet een beetje te verfraaien, zoals het bereiden van wat gourmet-stijl kampvoedsel.
Tip: Hiken Ardennen

 1. Knuffel met je significante ander

Kamperen is niet alleen jezelf verbinden met de natuur. Het is ook een kans om een band te krijgen en te knuffelen met je liefje bij het vuur, of zelfs terwijl je onder de sterren slaapt.

 1. Versier je camping

Een van de manieren waarop we onze kampeerervaring kunnen opwaarderen, vooral als je een camper of kampeerwagen hebt, is door wat leuke versieringen aan te brengen.
Het kan zo simpel zijn als campingstoelen bij het vuur zetten, of de avond verlichten met wat snoerlichtjes. Of je kunt wat uitgebreider te werk gaan met een buitenkleed en mooie vintage lantaarns.

 1. Dineer bij kaarslicht aan een picknicktafel

De buitenlucht biedt een unieke sfeer die je bij typische diners bij kaarslicht niet krijgt, dus maak er zeker gebruik van in je voordeel! Versier je picknicktafel met een geruit tafelkleed en een paar mooie kaarsen.
Dit kan ook een kans zijn om te pronken met je kookkunsten door wat gourmet kampvoedsel te maken.

 1. Teken of schilder een natuurtafereel

Ook al zijn we aan het kamperen, dat betekent niet dat we geen tijd kunnen hebben om artistiek bezig te zijn, ongeacht je vaardigheidsniveau. De natuur is een bron van inspiratie geweest voor veel mensen, ook voor schilders en kunstenaars, en wat is een betere manier om de schoonheid ervan vast te leggen dan ze in teken- of schildervorm te gieten?

 1. Drink!

Er gaat niets boven ontspannen bij het vuur met je lievelingsdrankje in je handen na een lange dag van buitenactiviteiten, waarbij je momenten en verhalen deelt met je familie of vrienden.

 1. Zoek een leuke wandelstok

Stokken zijn er in alle soorten en maten, vooral op de grond als je in het bos bent. Hoewel het gemakkelijk is er een wandelstok tussen te pikken, kun je er ook een zoeken die leuk en indrukwekkend is, zoals iets dat lijkt op een tovenaarsstaf.

 1. Zoek verschillende sterrenconstellaties

Sterrenbeelden zoeken (of zelfs sterrenkijken in het algemeen) is een van de meest magische ervaringen die je op je kampeer-bucketlist kunt zetten.
Zelfs met alleen het blote oog en een sterrenkaart kun je veel plezier beleven aan het zoeken van verschillende sterrenbeelden aan de nachtelijke hemel. Als je de ervaring op een hoger niveau wilt brengen, kun je ook een telescoop of verrekijker meenemen.