Op de fiets het land verkennen bij vakantieparken aan de kust geeft je een fantastisch gevoel. Je komt langs uitgestrekte velden en schilderachtige dorpen waar de tijd lijkt stil te staan. Voor de water liefhebbers zijn er talloze mogelijkheden om op het water te vertoeven. Van zeilen op de meren tot suppen in de grachten, er is voor ieder wat wils. Vakantieparken bieden een diversiteit aan activiteiten en faciliteiten, waardoor het de ideale uitvalsbasis vormt voor een vermakelijke vakantie.

Leukste activiteiten om te doen op vakantie in Nederland

Gaan we de natuur in, dan is het Nationaal Park De Hoge Veluwe een absolute aanrader. Wandelen, fietsen en de kunst in het Kröller-Müller Museum bewonderen, het is er allemaal mogelijk. Natuurlijk zijn er ook nog de bloemenmarkten die je niet mag missen als je in de lente of zomer in Nederland bent. Struin tussen de kleurrijke bloemenvelden door en neem een prachtig boeket mee. Voor de dierenliefhebbers is een bezoek aan een van de vele dierentuinen of aquaria een must. Duik in de wereld van de onderwater dieren of sta oog in oog met een tijger. Avontuur en ontspanning gaan hand in hand tijdens een vakantie in Nederland.

Leukste steden om op vakantie te gaan in Nederland

Het bruist in de Nederlandse steden, vakantie in eigen land hoeft absoluut niet saai te zijn. Denk aan historische steden zoals Utrecht met zijn unieke grachten en gezellige terrasjes. In Amsterdam wandel je door straten vol geschiedenis en in Rotterdam bewonder je moderne architectuur. Musea als het Rijksmuseum of de Kunsthal bieden cultuurliefhebbers een dag vol kunst en historie. Natuurlijk kun je ook uitgebreid shoppen in steden als Den Haag of Maastricht. In de avond schuif je aan in een van de vele restaurants die de Nederlandse steden rijk zijn, om te genieten van een heerlijk diner. Struin door de straten, voel de cultuur en geniet van alles wat de Nederlandse steden je te bieden hebben.