Ben je een fan van vissen en op zoek naar de perfecte camping in Nederland om je hengel uit te gooien? Dan heb je geluk! Nederland biedt tal van prachtige campings waar je in alle rust kunt vissen en tegelijkertijd kunt genieten van de natuur. Hieronder vind je een overzicht van enkele van de leukste campings om te vissen in Nederland.

  1. Camping De Koeksebelt – Ommen

Camping De Koeksebelt in Ommen is een uitstekende keuze voor vissers. Gelegen aan de rivier de Vecht, biedt deze camping directe toegang tot het water. De Vecht staat bekend om zijn diversiteit aan vissoorten, waaronder snoek, brasem en baars. De camping zelf heeft ruime, goed onderhouden staanplaatsen en moderne faciliteiten. Bovendien is er een vissteiger beschikbaar voor kampeerders, zodat je gemakkelijk je vishengels kunt uitwerpen.

  1. Camping It Wiid – Eernewoude

In het hart van Nationaal Park De Alde Feanen ligt Camping It Wiid, een ideale plek voor vissers die graag in een rustige en natuurlijke omgeving verblijven. Het park heeft een netwerk van meren en kanalen waar je diverse vissoorten kunt vangen. De camping biedt ook bootverhuur aan, zodat je gemakkelijk de beste visplekken kunt bereiken. Naast vissen kun je hier ook genieten van prachtige wandel- en fietsroutes door het natuurgebied.

  1. Camping de Ruimte – Dronten

Camping de Ruimte in Dronten is een echte vissersparadijs. Deze camping ligt aan een groot vismeer en heeft speciale visplaatsen voor de gasten. Het meer is rijk aan karpers, snoeken en andere vissoorten. De camping biedt bovendien een rustige en ontspannen sfeer, waardoor het een ideale plek is om te genieten van de natuur en het vissen. Er zijn ook diverse faciliteiten zoals speeltuinen, zwembaden en sportvelden voor een compleet verblijf.

  1. Camping De Ikeleane – Bakkeveen

Voor vissers die graag in het noorden van Nederland verblijven, is Camping De Ikeleane in Bakkeveen een goede keuze. Deze camping ligt aan een mooi viswater waar je in alle rust kunt vissen. De omgeving is prachtig en biedt tal van mogelijkheden voor wandel- en fietstochten. De camping zelf heeft goede voorzieningen, zoals een restaurant, een speeltuin en schone sanitaire voorzieningen. Bovendien is de sfeer op de camping gemoedelijk en gastvrij.

  1. Vakantiepark Het Stoetenslagh – Rheezerveen

Vakantiepark Het Stoetenslagh in Rheezerveen is niet alleen een leuke camping voor gezinnen, maar ook voor vissers. Het park heeft een groot recreatiemeer waarin je kunt vissen. Het meer zit vol met diverse vissoorten, waaronder voorns, karpers en baarzen. Naast vissen zijn er tal van andere activiteiten te doen op het park, zoals zwemmen, kanoën en boogschieten. De moderne faciliteiten en de gezellige sfeer maken dit vakantiepark tot een ideale bestemming voor een visvakantie.

  1. Camping TerSpegelt – Eersel

Camping TerSpegelt in Eersel, gelegen in de Brabantse Kempen, is een vijfsterrencamping die bekend staat om zijn uitstekende vismogelijkheden. De camping heeft drie meren waar je kunt vissen op onder andere karper en voorn. Daarnaast biedt de camping tal van faciliteiten zoals een overdekt zwembad, speeltuinen en horecagelegenheden. Het is de perfecte plek voor gezinnen die van vissen houden, omdat er voor iedereen iets te doen is.

  1. Recreatiepark De Leistert – Roggel

Recreatiepark De Leistert in Roggel biedt een prachtige vijver waar je kunt vissen. Het park heeft een uitgebreid aanbod aan accommodaties, van kampeerplaatsen tot luxe bungalows. Naast vissen kun je genieten van de vele andere faciliteiten zoals een subtropisch zwemparadijs, sportvelden en diverse restaurants. De Leistert is ideaal voor vissers die op zoek zijn naar een vakantie met zowel rust als activiteit.

Conclusie

Of je nu een doorgewinterde visser bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannende vakantie aan het water, Nederland heeft een scala aan campings die perfect zijn voor vissers. Van de rustige wateren van Camping De Koeksebelt tot de uitgebreide faciliteiten van Camping TerSpegelt, er is voor ieder wat wils. Koop je uitrusting bij een winkel voor hengelsport, kies een van deze geweldige campings en geniet van een heerlijke visvakantie in Nederland.